Het afbrekende omkeren

Stel je voor, je staat in een winkel en overvallers stormen binnen met een vuurwapen in hun hand. Hoe reageer jij? Sinds een lezing die ik jaren geleden bijwoonde denk ik vaak na over deze vraag. We denken in geijkte patronen en dat is waar overvallers hun macht aan ontlenen. Die gaan er vanuit dat jij en ik bang zijn. Naast pistool, bomgordel of mes is deze angst hun grootste wapen. Wat doet het met hen als jij heel anders reageert dan zij verwachten? Dit is een extreem voorbeeld, maar iedere dag maken we allemaal ervaringen mee waar we op reageren vanuit onze eigen patronen. Bijvoorbeeld als je nieuwe leidinggevende een hork blijkt te zijn. Of als je op straat loopt en uitgescholden wordt door een onbekende die van mening is dat jij hem in de weg loopt. 

De eerste reactie is om jezelf te beschermen. Dat kan door afkraken, roddelen; manieren die de ander kleiner maken. Het kan ook door jezelf af te sluiten voor je omgeving. Gewoonten die een afbrekend effect kunnen hebben. Afbreken is meestal geen bewuste keuze, het gebeurt je gewoon. Oók in een groep met mensen die allemaal vanuit een goede intentie leven en werken, gebeuren dingen waar niemand blij van wordt. 

Gaat wat afbreekt eigenlijk niet altijd over dat waar je bang voor bent? 

Het herkennen en erkennen van verantwoordelijkheid voor je eigen angst, deze onder ogen zien en niet af te schuiven op anderen is een voorwaarde voor (genoeglijk) samenleven en samenwerken. Dit omkeren van ‘dat wat afbreekt’ geeft ruimte voor jezelf én voor anderen, het schept vertrouwen. 

Hoe keer je om wat afbreekt...?  Begin met het waarnemen van je eigen niet helpende patronen en maak ze bespreekbaar. Breek niet jezelf of de ander af maar onderzoek waar je - voor de ander wellicht verrassend- constructief en verbindend kunt reageren. Succes verzekerd! 

Samenleven en samenwerken wordt veel leuker als we op een positieve opbouwende manier reageren. Opbouwen vraagt om jouw en mijn unieke eigen geluid en een bewuste keuze en manier om met ongenoeglijkheden om te gaan. Zoals Winnie de Poeh dat doet en mij op rotdagen inspireert met zijn geheel unieke opvatting ‘Vandaag is mijn lievelingsdag’. 

Karin Jensma, Teamcoach & Conflictbemiddelaar, weet (hoogoplopende) spanningen in de samenwerking succesvol te benutten