Opruimen, terug naar de kern

 

Na een aantal Mekander verhuizingen staan er heel wat dozen op de zolder van Ben. Dat is het lot als je een grote zolder hebt. Het wordt tijd om een blik in al die dozen  te werpen en te besluiten wat weg kan.


Bijna 16 jaar geschiedenis 
glijdt door onze handen. Na een voortvarende start komen we zaken tegen waar we de tijd voor nemen om die nog eens te lezen. Ons collectief geheugen schudden we op. Mooie herinneringen van de mensen en teams die we begeleid hebben komen terug. En natuurlijk ook de lastige momenten, die destijds pittig waren. Waar we lessen uit hebben getrokken en die ons hebben geholpen om te groeien. 


Dit opruimen maakt ons bewust van de tijdreis die we hebben gemaakt.
Stapels enveloppen, besteld in een tijd waarin we elke offerte per post verstuurden. De map over het proces van het schrijven van ons boek, nu alweer 10 jaar geleden. Behangrollen waarop we de Verandermeander meerdere keren hebben getekend. Het eerste logo met de ondertitel: 'Ontwikkelen vanuit Eigen Kracht.' Destijds een vooruitstrevende ondertitel, waar wel eens een wenkbrauw over werd opgetrokken. Bij onze tweede ondertitel (met een nieuw logo): 'Geef Sturing aan Ambities', hoorden we de opmerking: “dat klinkt veel zakelijker dan de vorige.” 


Toch blijft de kern van Mekander hetzelfde,
die weerspiegeld wordt in onze huidige ondertitel: 'Stromend Verbinden.' 
Ruimte geven aan de Me en de Ander, dat stromend, al meanderend verbinden met elkaar.
Dat deden we, dat doen we nu en blijven we doen.


Opruimen, het maakt licht én helder
dat alle vormen teruggaan naar de kern.  

 

Jacqueline Horstman, initiatiefnemer van Mekander