Mekandernieuws najaar 2023

Herinner je je nog dat we in het vorige Mekandernieuws jullie meenamen in onze Positieve Intelligentie ontdekkingstocht? Nou, die is nog steeds bezig! Samen met klanten die het door Mekander begeleide PQ-trainingsprogramma volgen, blijven we in transformatie.
Daarom in dit Mekandernieuws twee van de eerste deelnemers aan het woord over hun ervaringen tot nu toe.

Verder een ontroerende Tedtalk van hersenwetenschapper Jill Bolte, die de essentie van Positieve Intelligentie weergeeft: van stress naar innerlijke wijsheid en levensvreugde. 

Meer weten over PQ? Schrijf je in voor het webinar.

Jos en Ronald over hun ervaringen met PQ

Ronald: “het wonderbaarlijke van de PQ training: mijn handelen verandert. Kostte het mij eerder moeite om in allerlei zaken, ook met leuke dingen, tot actie te komen, nu reageer ik vaker en vaker onmiddellijk en zonder aarzeling. Ik sta erbij en kijk ernaar. Letterlijk en figuurlijk. Afschuiven, vooruitduwen en aarzelen tot op het laatst, dat was ik. Nogmaals, dat niet alleen met lastige klussen. Het is net alsof er een blokkade is weggevallen. Met verbazing aanschouw ik mijzelf terwijl ik een bepaalde klus uitvoer. Het smaakt alleen maar naar meer en meer om de methode van PQ te leren kennen.”
 

Jos: “De PQ training brengt me minder stress. Ik kijk positiever tegen zaken aan. Heb begrip in emotionele situaties en ben in staat hier meer vanuit rust op te reageren. Het brengt me kennis over menselijke interacties en hoe hier in te acteren. Bijzonder aan PQ vind ik het samenspel van saboteurs onderkennen, uitvoeren van rustgevende PQ reps en reageren vanuit je wijsheid. Dat dit samenspel op een relatief eenvoudige wijze op vele manieren kan helpen en tot bijna wonderbaarlijke resultaten leidt.”

Wat maakt de training bijzonder?

Ronald: "Dat je niet onmiddellijk moet gaan veranderen. Je maakt van een slak geen hazewindhond, of andersom. Het idee is vaak dat  we anders moeten worden dan wie we zijn. En dat doet PQ nou juist niet met me. Nee, PQ zorgt er uiteindelijk voor dat ik mijzelf mag zijn, want ik ben mijzelf al lang, maar mag mijzelf bevrijden van alle aangeleerde patronen en gewoontes. Dus niet veranderen, maar afstoffen en verhelderen.”
 

Jos: "Bijzonder is dat het niet alleen theorieën zijn vanuit een boek of presentaties, maar dat je er via een app dagelijks mee aan de slag kunt. Bijna op een speelse wijze leer je de saboteurs herkennen. En kun je daar, ondersteund door het doen van PQ reps, wijs op reageren. Daarnaast leer je ook specifieke methodes om op situaties te reageren.

Klik op hun namen als je meer wilt lezen over de ervaringen van Jos en Ronald.

Van stress naar gevoelens van diep innerlijke vrede

Hersenonderzoeker Jill Bolte Taylor kreeg een onderzoekskans die maar weinig hersenwetenschappers zich wensen: Ze kreeg een zware beroerte en merkte hoe haar hersenfuncties - beweging, spraak, zelfbewustzijn - één voor één uitvielen. In deze video vertelt ze over deze indrukwekkende levensveranderende ervaring.
Jill is een krachtige stem geworden voor hoe we kunnen kiezen om onze stress, angst en bezorgdheid te vervangen door gevoelens van vreugde en diepe innerlijke vrede. En dat is precies waar het PQ-trainingsprogramma over gaat!

Meer Weten?

We blijven reizen en ontdekken. Ben is zojuist gestart met de PQ Mastery; met medereizigers vanuit vele landen duikt hij een half jaar lang elke week dieper in de fascinerende wereld van Positieve Intelligentie. Dat is ook de kracht van het gehele PQ-programma. Met anderen in kringen samen leren en ontdekken. Elkaar verder brengen in dagelijks handelen vanuit wijsheid. 

Wil je meer weten over hoe Mekander deze training aanbiedt? Schrijf je dan in voor de volgende gratis Webinar "Maak kennis met je saboteurs" op woensdag 1 mei van 19.30 tot 20.30 uur.