Mekandermoment april 2015

Samenwerken is kleur bekennen  
‘Wij hebben mekander nodig om er te komen en jij? ……..’ Deze zin markeert de homepage van onze website. Mekander is voortgekomen uit een diepe wens van Jacqueline om SAMEN te werken. Op haar zoektocht naar partners kwam ze Ben en Karin tegen, die dit verlangen deelden.
Terugkijkend op dit prille begin hebben we veel geleerd over samenwerken. Daar blijkt meer voor nodig te zijn dan een welgemeende intentie. Ieder van ons nam zichzelf mee met eigen achtergrond, opvattingen en kwetsbaarheden. We ontdekten dat samenwerken vraagt om kleur bekennen over je drijfveren, je belangen en wat je wilt bereiken. Dat is boeiend, eng, leuk, lastig en plezierig.
Na ruim 10 jaar kunnen we zeggen dat de weg met elkaar bewandelen zoveel rijker is. Samen ontwikkelen en leren. Dat is ook elkaar bij de les houden als je aan het afdwalen bent. Onze ervaring is dat het essentieel is om steeds opnieuw terug te gaan naar de bron, terug naar de intentie van waaruit de samenwerking ooit begonnen is. We zetten graag onze schat aan ervaringen en kennis over samenwerken in. Bureau Mekander is voor mensen die willen leren in het samenwerken.

Kwetsbaarheid en kracht
Van 8 mei tot en met 28 juni is in Zutphen de unieke expositie ‘BIRTH DAY Hoe de wereld haar kinderen verwelkomt’ te zien. Met prachtige foto’s van de cultuur en rituelen rond de bevalling van over de hele wereld. Foto’s van moeders en baby’s met een kwetsbaarheid die verzacht. Kwetsbaarheid die zich - als we er met zorg ruimte aan geven - tot kracht ontwikkelt.
Kwetsbaarheid en kracht gaan hand in hand. Toch is het voor ons, volwassenen, soms moeilijk dit zo te zien. Kiezen we liever voor zekerheid en stelligheid. Wat krachtig lijkt maar verzwakkend werkt.
Krachtige kwetsbaarheid draait om de moed om jezelf te laten zien, dingen uit te proberen en het risico nemen te falen. Ook binnen organisaties. Om fouten durven zien en toe te geven. Om samen van te leren. Het is erkennen dat perfectie niet bestaat en dat winnen en verliezen beide bij het leven horen. En dat dit tot mooie en goede dingen kan leiden; innovatie en ontwikkeling.
Een aanrader, deze tentoonstelling. Alleen al omdat het ons herinnert aan de potentie in onze eigen kwetsbaarheid.

Maandagmiddag Mekandermoment Life
Iedere 1e en 3e maandag van de maand organiseren we een MekanderMoment Life.
Als je zin hebt om ons of anderen te ontmoeten ben je welkom om van 15.30-17.00 aan te sluiten. Een open uitnodiging, waarbij verrassende gesprekken en ontmoetingen kunnen ontstaan. Voel je vrij om een life thema over wat jou bezig houdt op tafel te leggen en daarbij eventueel zelf mensen uit te nodigen. Of je schuift zomaar aan, luisterend genieten van koffie of thee. Zo ontstaat iedere keer een ander samen. Je mag je aanmelden, maar dat hoeft niet. Ontmoeten we je op het eerstvolgende Mekandermoment Life op maandag 20 april?

Geboorte dag, nieuw leven
Omdat het ons herinnert aan de potentie in onze eigen kwetsbaarheid….