Mekandermoment februari 2018

 

Zin in 
Zin hebben, zin maken en zin geven, dat lukt als je jouw hart in je bezigheden legt. Dat kan als je bewust tijd maakt en neemt, als je je passie legt in wat je doet. Of het nu gaat om of je samen werkt, ‘Koffie en Kunst’ of als iets ‘tot nader order is uitgesteld’.

Lees in deze nieuwsbrief meer over de geheimen en elementen van (het hart van) kleurrijk samenwerken.

Met onze neus tegen het raam
Het eerste wat we elke ochtend doen is, met onze neus tegen de ramen, kijken hoe hoog de IJssel nu weer staat. Wat een machtig gezicht, dit natuurverschijnsel.

Wanneer de rivier buiten de oevers klotst moeten in allerijl de containers van de bouwplaatsen aan de kade verplaatst worden. De verbouwing van de IJsselkade staat in spreadsheets netjes gepland, maar de natuur beslist anders: ‘tot nader order uitgesteld’.

Hoe speel jij in op veranderende omstandigheden? Wanneer je vergadering, je project, je week anders gaat dan gepland? Wat doe jij in het samenspel met je collega’s? Waar neem je verantwoordelijkheid voor?


Een belangrijk uitgangspunt bij onze team- en individuele begeleiding is hoe je, in de telkens veranderende omgeving, jezelf kunt zijn en het beste van jezelf kunt geven. We nodigen je uit om, met je neus tegen het raam, te kijken naar wat er werkelijk is. Daar vind je de ingrediënten die jouw dag kleur en zin geven. Stel niet tot nader order uit!

Mekandertafel bij Mirjam van Kunst en Koffie
De maandelijkse Mekandertafel gaat op reis! Bij de buurvrouw om de hoek. Sinds een jaar is Zutphen een galerie rijker met de gastvrije eigenaresse Mirjam aan het roer. Zij combineert Kunst en Koffie én verstaat de kunst van verbinden. Donderdag 15 februari a.s. van 15.30-17.00 vertelt Mirjam over het ontstaan van haar galerie. Wat haar drijfveren zijn en hoe belangrijk zij het Samen vindt: in de buurt, met lokale ondernemers, met de kunstenaars die daar exposeren, met de gemeente en natuurlijk met haar klanten. Marspoortgalerie is een ontmoetingsplek geworden waar iedereen er mag zijn.

Benieuwd naar haar verhaal, meepraten over verbinden en samenwerken? Welkom op 15 februari aan de Marspoortstraat 9A!  

Tijd voor trouwe lezers
Voor jullie als trouwe lezer van onze nieuwsbrief geven wij 3 exemplaren weg van het ‘Handboek voor Tijd’.

Hoe vaak hoor jij jezelf zeggen: ‘daar heb ik geen tijd voor?’ Of ben je zo aan het doorrennen dat je niet doorhebt dat je dit standaard zegt? Laat het nu juist tijd zijn, wat wij onze klanten gunnen en geven.Tijd voor een pas op de plaats om te reflecteren. Niet als een doldwaze maar doorrennen. Waarheen? Waarom? Vertragen om daarna met veel meer plezier en veerkrachtig je werk te doen.

‘Handboek voor Tijd’ gaat over omdenken: van tijd als vijandige tegenstander naar behulpzame vriend. Je leert in dit boek over Tijdwetjes en Tijdtoepassingen, zodat in jouw tijd dat kan gebeuren wat jij graag wilt.

Vertel ons waarom je graag dit boek wil ontvangen. De drie inzendingen die ons het meest raken krijgen ‘Tijd’.