Mekandermoment mei 2017

Managementtaal
Hoeveel managers hebben de cursus ‘leren spreken terwijl je feitelijk niets zegt’ gevolgd? Die training bestaat voor zover wij weten niet. Toch voelen medewerkers in meerdere organisaties zich verbaal overspoeld. Woorden als façade die het werkelijke gesprek met elkaar in de weg staan. Prachtige woorden zijn dan niet congruent met daden. Managers zeggen de goede dingen, maar gaan in hun handelen de andere kant op. Dat kan verwarrend zijn. Wat moet een medewerker nu volgen? Wat gezegd wordt of hoe gehandeld wordt? Deze dubbelheid kan ook machteloosheid met zich meebrengen omdat wat een medwerker inbrengt niet gehoord wordt.
Onze boodschap: leef transparantie voor. Kijk naar wat zich werkelijk afspeelt, zeg wat je waarneemt en wat je vindt. Benoem problemen, durf het ongemak toe te laten. Wil je leren hoe woorden en handelen kunnen samenvallen en ervaren hoe je door leiding te ontvangen richting kunt geven? Meld je aan voor de Verdiepingsdag Leiderskunst op 16 juni a.s.

Jonge loot aan de Leiderskunst-boom
De bijzondere oorsprong van het loopbaantraject voor twintigers ligt bij Marle die momenteel deelneemt aan het leertraject Leiderskunst. Haar kinderen zijn jongeren en dolen in de wereld van eindeloze keuzemogelijkheden. Vanuit haar geluksgevoel haar eigen talenten te leren kennen en in te zetten vroeg ze zich af hoe het voor (haar) twintigers zou zijn dit te ontdekken. Zodat zij hun keuzes gemakkelijker kunnen maken. Zo ontstond de jongste loot aan de Leiderskunst-Boom; het loopbaantraject ‘Ontdek wie je bent en wat je wilt’. Voor twintigers die zich afvragen: ‘waar word ik gelukkig van, waar ben ik echt goed in en welke werkomgeving past bij mij?’ Het leertraject biedt perspectief en ondersteuning bij belangrijke keuzes en onderwerpen die twintigers bezighouden in relatie tot hun loopbaan. Gericht op meer helderheid en vergroten van het zelfvertrouwen. Ben je zo’n jongere? Of ken je zo’n twintiger? De training gaat 6 juni a.s. van start.

Markeren van belangrijke momenten in je (werk)leven
Als je terugkijkt op je loopbaan tot nu, wat zijn belangrijke momenten geweest? Waarom zijn deze momenten je bijgebleven? Waarschijnlijk omdat ze impact hebben gehad op de volgende stap op je loopbaanpad. Soms zie je dat pas achteraf, zoals de uitspraak van Deense filosoof Kierkegaard: "Het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden, maar het wordt voorwaarts geleefd". Hoe fijn is het om bij dat voorwaartse leven bewust stil te staan bij belangrijke momenten, zodat je met aandacht van het oude in het nieuwe kunt stappen. Eveline werd plotseling ontslagen. Lees in de blog Afscheid nemen en vitaal verder hoe ze de regie nam over een belangrijk moment in haar werkleven.

Kracht van verbinding
Beleef de rust van een oerklank.