Mekandermoment november 2017

Voeding voor Tussentijd  

‘t Is herfst. Bladeren verkleuren en vallen. Paddestoelen groeien welig. De dagen worden korter, de wintertijd is begonnen. Een tijd van ‘naar binnen gaan’, van introspectie. Tussentijd noemen we dat bij Mekander; tijd om je te bezinnen, oude patronen los te laten en het nieuwe te omarmen op weg naar de nieuwe lente. We wensen je veel plezier met deze voeding voor jouw Tussentijd.

Gesprek op voeten; de wijsheid van de minderheid

Hoe zal het zijn als je die heikele kwesties, waar elke organisatie mee te maken heeft op een eenvoudige manier bespreekbaar kunt maken? Om de spanning die daarbij hoog kan oplopen te doorbreken?

We weten allemaal dat wanneer mensen het niet, of niet helemaal, eens zijn met een meerderheidsbeslissing, ze meestal op een of andere manier in verzet gaan: mopperen in de wandelgangen, saboteren, of teleurgesteld afhaken.


Eén van onze opdrachtgevers kent zo’n kwestie die iedereen aangaat en waar veel onduidelijkheid en ongenoegen over is. Een prachtig onderwerp voor ‘het gesprek op voeten’, een methodiek waarbij je fysiek in de ruimte gaat staan voor jouw mening. En waar anderen, die jouw mening delen, achter je gaan staan. Basis van deze methode is dat niemand monopolie heeft op de waarheid, ieders opvatting staat voor een mening in de organisatie, we van standpunt mogen verschillen én hiervan kunnen leren.


Onze ervaring is dat veel facetten naar boven komen, zoals argumenten, emotie en gevoel. Veel invalshoeken zijn verkend waarbij mensen van mening veranderen en dan ook zichtbaar een andere positie innemen.

De bijeenkomst is geslaagd in haar opzet; het samen werd zichtbaar. Dat leidt bij deze opdrachtgever tot een aantal keuzen die veel meer gedragen lijken te worden. In deze keuzen is de wijsheid van de minderheid opgenomen.

 

Weerstand: laat de passie stromen

Stel, er bestaat een infrarood bril waarmee je weerstand in het rood waarneemt. Als je deze bril opzet hoeveel rood zie jij dan in jouw organisatie? En waar leidt deze weerstand toe? Tot blijvende frustratie, boosheid en conflicten? Of wordt deze omgetoverd tot creatieve energie?

 

Wat is weerstand eigenlijk? Het begrip, bekend uit de Natuurkunde, geeft de moeite aan die geladen deeltjes (elektriciteit) moeten doen om hun weg af te leggen. Hoe beter de omgeving waar de deeltjes doorheen gaan geleidt, hoe minder weerstand er is. Hoe hoger de weerstand, hoe meer energie’verlies’.

 

Weerstand binnen organisaties kan zich vermommen in roddelen, hakken in het zand, negeren van afgesproken regels, je eigen weg gaan. Allemaal vormen van energie’verlies’.

Vaak komen deze voort uit betrokkenheid. Misschien herken je dit wel..? Je bent boos omdat je ergens om geeft. Boosheid kun je dan omschrijven als onderdrukte passie. Passie die zich op een niet-productieve manier uit.

Een organisatie met boze en gefrustreerde medewerkers helpt zichzelf door hier aandacht voor te hebben en te onderzoeken wat er speelt. Als boosheid in een veilige omgeving de ruimte krijgt, vermindert de weerstand en komt creatieve passie beschikbaar.

 

Daarom 3 tips hoe je weerstand kunt omtoveren:

  1. Pak weerstand van de ander niet onmiddellijk persoonlijk op: het vertelt zeer waarschijnlijk iets over (de organisatie van) het werk en kan je mogelijk waardevolle informatie geven.
  2. Weerstand groeit als het genegeerd wordt. Kijk er daarom - zonder oordeel - naar. Stel open vragen en ontdek de oorsprong: heeft het te maken met de inhoud van het/ mijn werk? Met de onderlinge relaties? Of met de manier waarop samen wordt gewerkt?
  3. Geef eigen grenzen aan wanneer weerstand op een manier geuit wordt die jou of het geheel schaadt.  

 

En ontdek dat weerstand heel vaak een in een wonderlijk papier verpakt cadeautje is.

  

Samenwerken in beeld

Heb je het al gemerkt? Onze nieuwe website is online. We hopen dat het je makkelijker maakt om dat te vinden waar je naar op zoek bent. Via maandelijkse blogs delen we graag onze kennis en ervaringen met je. Ook nieuw is dat je aan mensen om je heen een verrassende doodle email uit ons boek kunt sturen. Al tekenend aan de slag met een uitdagende vraag.  

Over samenwerken gesproken. Wil je ons helpen? Voor onze website zijn we op zoek naar grappige, ontroerende, veelzeggende samenwerking foto’s. Wanneer jouw foto geplaatst wordt op de website, krijg je naast de eer ook een inspirerend boek cadeau over samenwerken. Dus: verras ons met een prachtige samenwerkings foto en wij verrassen jou!


Trouwens, ook de website van Leiderskunst is in een nieuw jasje gestoken. Kun je up to date blijven van de nieuwe loten aan de Leiderskunstboom: Loopbaantraject voor Twintigers en Leertraject Kiezen.