Mekandernieuws december 2021

Fijn dat je via deze nieuwsbrief meereist met Mekander. In februari schreven we benieuwd te zijn wat zich zou ontvouwen in de ontstane ruimte. Op de drempel van oud naar nieuw delen we graag wat gaat komen en wat is geweest.

Dialoog als levenskunst
Vers van de pers zetten we het boek: ‘Dialoog als levenskunst’ van San van Eersel in de schijnwerper. Hij omschrijft de dialoog als een levenswijze, een levenskunst, gebaseerd op natuurlijke principes als eenheid, verscheidenheid, verbondenheid, openheid en goedheid. 

Dialoog zorgt, zo schrijft San, voor een verbinding tussen ons en de ander, tussen ons en de wereld om ons heen, tussen onze culturele en onze natuurlijke manier van zijn. ‘Wanneer we dialoog als levenskunst toepassen wordt het mogelijk dat we elkaar en de wereld anders gaan zien en we een gezamenlijke toekomst kunnen realiseren’. Mekander draagt deze levenswijsheid een warm hart toe.

Workshop: dialoog als levenskunst

San en Mekander zijn al vele jaren met elkaar verbonden. In januari 2022 gaan we samen een workshop: ‘Dialoog als levenskunst’ ontwikkelen. Wil je meer weten van en ervaren over dit onderwerp, houd het Mekandernieuws in de gaten. Als je al interesse hebt, laat het ons weten. 

'Mekander anno 2021'
Dat is ons werkdocument waarin we de Mekander ontwikkelingen en inzichten weergeven. Nu terug lezend is het een reflectieverslag van het afgelopen jaar, waarin we al lerend een nieuwe koers hebben uitgezet. De wens om in co-creatie met onze klanten en collega’s te werken is uitgekomen. Door de verschillende perspectieven ontstaat een mooi samenspel waardoor we elkaar verder brengen. Mekander is blij met de samenwerkingen met Lianne Veenstra en Karin Vosters. We zijn door vele mensen om ons heen gevoed met inspiratie. Allemaal rijke ‘nieuwe’ ervaringen in het Samen. Dank jullie wel!

Op naar 'Mekander anno 2022'  waarin we hopen jullie weer te ontmoeten. We wensen jou en je dierbaren vele lichtpuntjes in het nieuwe jaar.