Grenzeloos vertrouwen

Karin heb ik meegemaakt als programmaleider Leiderskunst, als mediator en als coach. Ik leerde haar in 2009 kennen tijdens het leertraject Leiderskunst dat ik heb gevolgd.


In mijn zoektocht  naar mijn eigen persoonlijk leiderschap heeft het leertraject Leiderskunst een omslag gebracht. De training heeft me geholpen een stapje in het juiste spoor te zetten hoe ik bewustzijn kan ontwikkelen, bewust kan kiezen en bewust kan handelen.

Tijdens de training Leiderskunst vond ik de rol die Karin had als programmaleider fascinerend. In mijn ogen leek het alsof ze niets deed, ze was alleen maar aanwezig. Haar werking heb ik wel gevoeld. Ik kon het alleen niet plaatsen en dit verwarde mij. Maar ik wilde het snappen. Ik weet nu beter: Karin heeft echte aandacht. Als ik in de pauzes van de training met haar sprak voelde ik me heel erg gezien.

In mijn periode bij MaxX is Karin ingezet voor coachings- en mediation trajecten, ondermeer bij een aantal dreigende conflicten.  Mediation is zo ongelooflijk complex. Bij Karin “ontvouwt het zich”. Ze verstaat de kunst om een veld te scheppen, vragen te stellen, stil te zijn, scherp te zijn. Karin kan spanning verdragen, kan die er laten zijn. Ze is niet bang. Ze is van hands on en stelt gewoon de vragen die gesteld moeten worden. Karin is van de verbinding en draagt zorg voor een bedding waarin een delicaat mediationtraject zich kan ontvouwen. Daar heb ik diep respect voor.

 

Richard Ferweda

 

Richard Ferweda werkt als zelfstandig ondernemer en was van 2001 tot januari 2017 directeur van MaxX Onderwijs in Neede.