Hoe het sinaasappeltje weer deel uitmaakt van de werkdag van ondernemer Jan!


Hoe vaak hoor jij jezelf zeggen: ‘daar heb ik geen tijd voor?’
Of ben je zo aan het doorrennen dat je niet doorhebt dat je dit standaard zegt? Wat zeg je nou eigenlijk, wat wil je nu werkelijk….Blijf je hangen in deze ‘daar heb ik geen tijd voor’ groef?

Wat ik ook vaak hoor:ik ben zo druk, daar ben ik niet aan toegekomen.’ Druk zijn is gemeengoed geworden. Als ik het woordje druk hoor komt het op mij al snel over dat iemand zichzelf ontslaat van verantwoordelijkheid voor eigen doen en laten. Een excuus waar je vaak mee weg kunt komen. Druk, druk, druk ; als een plaat die blijft hangen. Ben je nog wel verbonden met wat jezelf wilt? 

Laat het nu juist tijd zijn, wat wij onze klanten gunnen en geven. Tijd nemen, een pas op de plaats om te reflecteren. Niet als een doldwaze maar door rennen. Waarheen? Waarom? Vertragen om daarna met veel meer plezier en veerkrachtiger weer je werk te doen.

Ik ga terug in de tijd; Ondernemer Jan heeft geen tijd om stil te staan bij wat hij werkelijk wil. Terwijl het helemaal niet zo lekker gaat met hem en met zijn bedrijf. Jan's plezier in het werk is ver te zoeken. Het levert veel frustraties op.
Gelukkig is er ergens nog een stemmetje, die hem vraagt of hij de komende jaren op deze voet wil verder gaan. Hij beseft dat hij in een kringetje blijft lopen, er niet zelf uitkomt en zoekt begeleiding. Ja zeggen tegen het Leertraject Leiderskunst is een groot geschenk aan hemzelf en zijn team.

Bij het Leertraject helpen we je uit je groef te stappen. Een groef waar je soms nog geen weet van hebt. Je ontdekt wat je missie is, welke talenten je tot je beschikking hebt en hoe je deze op je werk het beste tot zijn recht laat komen.

De speelse Jan wordt weer zichtbaar tijdens het Leertraject. Jan heeft tijd genomen, tijd voor broodnodige ontwikkeling van zichzelf. Hij leert dat 'tussentijd' nemen zoals het eten van een sinaasappeltje op een mooi plekje ergens onderweg, hem niets kost maar des te meer geeft. 

Is het nu de tijd voor jou om tijd te nemen? Gun jij jezelf eindelijk die investering in jezelf? Neem dat besluit en vul vrijblijvend dit formulier in, zodat je met de programmaleider kunt onderzoeken of dit traject bij je past.
Op zoek naar meer verhalen? Lees de reviews van deelnemers die je zijn voorgegaan. 

Jacqueline Horstman, ondernemerscoach en programmaleider Leiderskunst.