Stromend Leiderschap

Uit volgen en leiden ontstaat beweging. Uit deel en geheel ontstaat overvloed. Uit ik en de ander ontstaat wij. En ontwikkeling is het resultaat van groei en rust.
Voorbeelden van steeds een paar schijnbaar tegengestelde polen. Waarbij het erom gaat steeds in beweging te blijven tussen die polen. Wij werken daarvoor graag met de metafoor van Stromend leiderschap: blijf stromen en klamp je niet vast aan één van de oevers. 

In de metafoor van stromend leiderschap ben jij de bron en is de stroom jouw leiderschap.
Elke rivier heeft een bron, die altijd stroomt. De stroom zoekt zijn weg en maakt zijn eigen oevers. De stroom is zowel de scheiding als de verbinding tussen twee oevers. Een stroom zonder oevers heeft geen richting en eindigt in stilstaand water. De oevers bepalen mede de kracht en richting van de stroom. 
Stromend leiderschap is leiderschap dat ervoor zorgt dat je je bestemming bereikt. Zorg dat je leiderschap blijft stromen. Wees je bewust van de beide oevers, die staan voor verschillende aspecten van leiderschap. Verbinding van en afwisseling tussen die oevers is bepalend voor een krachtige, evenwichtige stroom. Zo komt de dynamiek van de stroom tot stand.