Wie stopt er met vechten?

Deze vraag stellen we aan de MT-leden van een organisatie met een rijke historie. Die helaas met elkaar in gevecht zijn geraakt. Het werkplezier is bij iedereen verdwenen.

Wat al langer sluimert als een veenbrand wordt zichtbaar. Het MT wil en heeft nieuwe wegen in te slaan in de veranderende omgeving. De bestuurder wil het alleen op haar manier. De onderlinge communicatie verhardt en het onderlinge vertrouwen is ver te zoeken.  Als dominosteentjes lijkt alles om te vallen.

Het lijkt te gaan om ‘ik heb gelijk en jullie hebben ongelijk’. Er worden standpunten ingenomen die voorbij gaan aan het algemeen belang. Dat zien we vaker bij teams die we begeleiden. Deze strijd kent alleen verliezers. Dit heeft niet alleen impact op de teamleden zelf, maar ook op hun omgeving: de organisatie en de klanten. Wie stopt er met vechten?

Tips om uit de impasse van vechten te komen: 

  1. Aanvaard
    Het gaat niet altijd zoals jij wilt dat het gaat. Dat kan frustrerend zijn en het gevoel bij je oproepen niet gehoord te worden, niet gezien te worden. Herken en erken dit. Dat geeft ruimte.
  2. Kies voor wat je waardevol vindt
    Kies vanuit welke waarden je wilt werken én richt je vandaar uit op het belang van het grote geheel. Hierdoor stap je uit het gevecht.
  3. Geef leiding aan jezelf
    Blijf vanuit deze waarden handelen. Zo binnen, zo buiten geeft rust. Zowel in jezelf als voor de ander. Rust die nodig is om met elkaar in dialoog te gaan om elkaar beter te begrijpen.

Deze drieslag is ontleend aan de Verandermeander.