Wij zijn allemaal kneuzen. Hoera!

‘Het wordt nooit wat met mij’ zucht Kim. Aan de andere kant van de tafel worstelt ze met het feit dat ze haar stappen zet in het coachingstraject én ook terugvalt in hardnekkige patronen. Ze weet wat ze heeft te doen en toch handelt ze er soms niet naar. Het streven naar perfect zijn geeft bevangenheid. Het is nooit goed genoeg voor Kim. Ze legt haar (meet)lat veel te hoog. Bijna niet te zien. Het is bij voorbaat gelukt hier niet aan te kunnen voldoen. Dit patroon voedt haar frustratie en stagneert verandering. Een verandering waar Kim zo naar verlangt.

We zijn allemaal kneuzen’ is mijn reactie…….. Kim lacht verbaasd. Maar ik hoor ook een zucht van verlichting. De opmerking helpt haar relativeren. Er valt een last van haar schouders als ze beseft dat niemand perfect is. Dat weet ze natuurlijk wel, maar toch. 

'Morgen zijn er weer nieuwe kansen' is een helpende gedachte voor ons kneuzen, voordat we slapen gaan. Een mogelijkheid om die dag weer het beste van jezelf te geven.
Weten dat dit genoeg is.
Kim beseft dat ze zichzelf ruimte mag geven in haar verandering. Een proces waarin Kim leert dat vallen erbij hoort. Dat het gaat om het opstaan. We maken er een feestje van bij de afronding van haar traject. We vieren haar imperfecties en toasten op die van mij :) 

Houdt perfectionisme jou in de greep? Stagneert hierdoor de groei van je bedrijf, de ontwikkeling van je loopbaan? Wil je samen hierover sparren? Je kunt je hier aanmelden voor een Mekandersessie. Een Mekandersessie is een gratis en vrijblijvend telefoongesprek en duurt ongeveer 30 minuten. Jacqueline Horstman, ondernemerscoach & loopbaanbegeleider