Koe bij de horens mentaliteit

Waarom ik voor Mekander heb gekozen? 
“Ik denk dat het wel kan klikken tussen jou en Ben”. Het was tijdens een hectische fase toen ik de suggestie kreeg eens met Mekander te gaan praten. Na direct een afspraak gemaakt te hebben, sprak ik Ben een paar dagen later in een koffietentje. Het klikte. Alles klopte: rust, vriendelijkheid, overzicht, planning, inzicht in het proces, een klankbord, alle ruimte voor mijn eigen ideeën, alles super efficiënt. Koe bij de horens mentaliteit, daar houd ik van!   

Wat heeft Mekander jou en je team Fytopathologie gebracht?

Mekander is essentieel geweest bij het analyseren van de onderliggende problemen bij Fyto. Die hadden alles te maken met heel basale aspecten van communicatie. Mekander heeft enorm bijgedragen aan rust, ruimte en veiligheid. Toen die basis gelegd was, hebben we de cultuur met z’n allen onder de loep genomen. We zijn gaan bouwen. En dat doen we nog steeds. Gezamenlijk. Met Mekander. Op een gedegen fundament. Mekander heeft de stenen aangedragen.


Waarvoor en waarom zou je Mekander aanraden aan anderen?

Mekander analyseert, respecteert, fundeert. Mekander is ook een beetje Meander. Soms gaan we links, soms gaan we rechts. Maar er is ook een verticale lijn. Berg op, berg af. Mekander is een betrouwbare gids tijdens zo’n gezamenlijk reis. Tijdens ons proces hebben we vele groep sessies gehad, maar ook individuele coaching, en klankbordgesprekken, afgewisseld met leuke groepsactiviteiten. Dat heeft allemaal bijgedragen aan een vernieuwde en levendige groepsidentiteit.

Gert Kema

Leerstoelgroephouder Fytopathologie
Wageningen University and Research