Bij jezelf komen, zijn en blijven

Jacqueline van Mekander ken ik vanuit onze samenwerking in Leiderskunst.

Ik heb haar beter leren kennen toen ze programmaleider van het leertraject Leiderskunst was, iets wat ze met veel aandacht deed. Zij draagt het programma, waardoor ik en de andere trainers gemakkelijk op haar kunnen ‘leunen’.

Jacqueline zet een rijkdom aan vormen in om mensen te ondersteunen af te reizen naar de plek waar ze zelf graag willen zijn, maar niet gemakkelijk komen. Ze voelt goed welke vorm ondersteunend werkt aan het proces van iemand.

Er gaat een grote uitnodiging van Jacqueline uit om dicht bij jezelf te zijn. Ze neemt geen genoegen met minder. Wanneer mensen zichzelf voor de gek houden weet ze daar goed doorheen te prikken. In de Verandermeander zijn woorden van Jacqueline: bij jezelf komen, bij jezelf zijn en bij jezelf blijven.

Ik ervaar Jacqueline als iemand die alleen genoegen neemt met het allerbeste. Haar grootste kracht is dat ze veel aandacht en tijd neemt om te zorgen dat het helemaal klopt. Haar waarnemingen zijn scherp. Ze neemt niet eerder iets voor waar aan voordat zij het snapt en weet dat het klopt.

Jacq is een bijzondere mix van warme uitnodiging om thuis te zijn (geeft die bevestiging) en tegelijk het geweten (voel ik me door aangesproken) waar ik me op afstem. Ik heb de keuze wat ik kies. Wat ik kies volgt zij.

Nathalie de Man
Eigenaar de Schatvisser