Mekandermoment december 2014

Een nieuw uitzicht  
Per 1 december hebben we een nieuwe ontmoetingsplek aan de IJsselkade. Een plek met uitzicht op de meanderende stroom van de IJssel. Aan de achterkant een ruimte van reflectie en inspiratie, aan de voorkant een ruimte van bedrijvigheid en realisatie. Voor ons gaat het over zijn én doen en de interactie daartussen. Een heerlijke plek om te verankeren.
Het raamgedicht van Jozef Deleu, cadeau van een medereiziger tijdens onze mooie verjaardagsreis naar Tsjechië, geeft woorden aan het prachtige uitzicht.

Kijken
hoe het licht
wandelt

over het land
met de schaduw
aan de hand

hoe de ruimte
vorm krijgt

van zien

Nieuwsgierig naar de buitenkant?

Welkom bij Stromend Leiderschap aan de IJssel op 27 januari 2015
Elke rivier heeft een bron van waaruit de stroom ontstaat. Die stroom zoekt zijn weg en maakt zijn eigen oevers. Deze metafoor gebruiken wij voor Stromend Leiderschap. Want hoe zorg je - telkens opnieuw - dat het stroomt in jou en jouw organisatie? Hoe geef je hier leiding aan?
We vinden het leuk om vanuit dit thema samen met jullie onze nieuwe ontmoetingsruimte in te wijden. Dinsdag 27 januari 2015 staat om 17.00 een kop soep en broodje klaar. Van 17.30 tot 20.15 gaan we aan de slag. Voor mensen die klaar zijn voor een stroomversnelling met anderen, meld je aan.

Van hard werken naar vanuit je hart werken
In de afgelopen maanden hebben we meerdere klanten blij gemaakt met het interview met Wheatly, één van de invloedrijkste managementfilosofen van de wereld. Haar uitspraak: “het heeft geen enkele zin om harder te werken” geeft veel herkenning. En óók een zucht van verlichting. Want hoe bied je het hoofd aan de snel veranderende wereld en behoud je niet alleen je effectiviteit, maar ook je integriteit? Wheatly stelt dat we verdwaald zijn in de chaotische wereld waarin we leven. En dan heeft het volgens haar geen zin om met oude kaarten - nóg meer kennis verzamelen en nóg drukker zijn - te werken. Ze pleit voor vertrouwen en authenticiteit: “Wie zichzelf durft te zijn en zichzelf kan vertrouwen heeft kracht”.
Dat is precies waar het in het leertraject Leiderskunst om gaat. In maart 2015 starten we een nieuwe groep. Deelnemers zijn mensen die vanuit hun hart willen leren werken. Jijzelf? Of misschien ken je iemand die dit graag wil? Wil je dit Mekandermoment dan delen?

Wie de meeste fouten maakt die wint
Wat een vrolijke uitsmijter in dit filmpje van de Vrije Denkers.
In de geest van dit filmpje wensen we je voor 2015:
Onderzoek, struikel, doorbreek en doe