Mekandermoment Juli 2013

MIJMEREN  
Het maken van een Mekandermoment, vraagt om een stap op de plaats en te mijmeren over de tijd die achter ons ligt en waar we nu zijn. Het Mekandermoment is 2 jaar geleden ontstaan uit het verlangen om een samenmoment op afstand te hebben met de mensen om ons heen, jij dus.
Want wij worden blij van samen; het weten dat je er niet alleen voor staat. Samen maakt licht.
We zitten nu enkele maanden in Huize Borro en vinden het heerlijk om weer een thuisplek te hebben. Tot het einde van dit jaar kunnen we in ieder geval deze ontmoetingsplek huren. Wat daarna de bestemming wordt van Huize Borro is een zoektocht die nu gestart is door de Stichting BOG, eigenaar van het pand. Alleen in een gebouw zitten past ons niet. Wij houden ervan om met meerdere mensen en initiatieven samen te werken. Mensen die elkaar verder willen brengen en een gezamenlijke verantwoordelijkheid nemen voor het reilen en zeilen in het pand. Een bedrijvig samenkomst gebouw, met aandacht voor elkaar én voor het pand dat is onze wens. We zijn benieuwd wat er gaat gebeuren in Huize Borro. We hopen op stromende verbindingen. Heb jij een mooi samen-verhaal? Leuk als je deze wilt delen op de Linkedin groep van Mekanderschap.

IMPERFECTIE
Er is niets mis met af en toe ongelukkig te zijn, dat is de titel van een artikel in Trouw over het boek: Borderline Times van de Belgische psychiater Dirk de Wachter. Dat is even een ander geluid dan we gewend zijn van beter, mooier en fantastisch. Volgens de Wachter maakt de extreme focus op gelukkig zijn ons ongelukkig. Steeds meer mensen kunnen de versnellende samenleving, waarin ‘succesvol’ de norm lijkt te zijn, niet meer bijbenen en vallen uit de boot.
Imperfectie
De Wachter heeft twee wijze raadgevingen. Een beperking, imperfectie, is geen ramp. Het is de realiteit van een ieder van ons. Daarnaast geeft hij aan dat succes vooral zit in de kwaliteit van relaties. "Zin heeft te maken met de blik van de ander, met de gemeenschap. Wij kunnen niet onze eigen zin zijn, we hebben met die ander te maken." Deze invalshoek gaf ons lucht. Als we nu eens met zijn allen gaan voor imperfectie, dan wordt het samenwerken een stuk eenvoudiger.

Zomer
Wij wensen jullie een imperfecte zomer toe, waarin ruimte is voor dat wat er is. Maar je wel verbonden weet met de mensen om je heen. Op vrijdag 13 september organiseren wij van 8.00 tot 10.00 een nazomer ontbijt aan onze keukentafel. Heb je zin om aan te schuiven en te mijmeren met anderen over wat je bezighoudt , geef je dan op via welkom@mekander.nl.

Ondragelijke lichtheid van een veer
Over aandacht gesproken....adem wel door als je dit prachtige filmpje van Miyoko Shida bekijkt.