Mekandermoment Maart 2013

Mekander is op kamers gegaan 
De mensen van Mekander waren op zoek naar nieuwe uitzichten. Jullie lezen het goed: waren. Want per 1 maart zijn we, tijdelijk, neergestreken in Huize Borro, onderdeel van het mooiste hofje van Zutphen. Het voelt alsof we op kamers zijn gegaan, als we de majestueuze trap naar de eerste verdieping oplopen. Voor de oplettende lezer van het vorige Mekandermoment rijst misschien de vraag: Hoe zit het met jullie plannen met het Agnietenconvent? Nou, die staan momenteel op een laag pitje. We blijven het een prachtig pand vinden en houden een lijntje, maar de wens voor weer een eigen basisplek kon niet langer wachten. Voor samen werken, ondanks alle vernuftige technieken om virtueel met elkaar te verbinden, hebben wij elkaars nabijheid nodig. Tijdens een gesprek met iemand over onze plannen met het Agnietenconvent, opperde deze gesprekspartner de “Kroonkamer” in Huize Borro.

Huize Borro We zijn heel blij met deze nieuwe ontmoetingsruimte en ontvangen iedereen daar graag. Deze ruimte huren wij van Stichting Perspectief, die als motto heeft: “Samen kijken wat kan”. Bij het verhuizen en klussen maken de huismeester en de medewerkers dit motto waar. Wij voelen ons welkom.

Zoete inval op 5 april aan de keukentafel
De keukentafel is weer van zolder gehaald en neergezet in de “Kroonkamer”’. Wie wil zien hoe ons nieuwe uitzicht is, is van harte welkom om vrijdagmiddag 5 april ergens tussen 14.00 en 17.00 binnen te vallen voor een kop koffie/thee. Fijn als je je komst per mail welkom@mekander.nl aangeeft. Klik hier voor ons adres.

Wat ons bezig houdt

“Regels, een doel op zich?” Dat is een vraag die ons de laatste tijd regelmatig bezig houdt. Zowel in ons werk als privé lopen we tegen een aantal situaties aan waarin rigide vastgehouden wordt aan regels. We hebben ontdekt dat we onszelf ook een aantal interne regels opleggen die ons in de weg zitten. Hoe kunnen we hiermee omgaan? Deze vraag stellen we centraal op het Basiskamp dat we organiseren op 17 april a.s. Je bent van harte uitgenodigd om hier aan deel te nemen. Voor meer informatie en aanmelden: http://www.mekanderschap.nl/de-expeditie

Muziek maken in mekanderschap
Even volhouden in de eerste 4 minuten (heb je wel zoveel tijd?), maar dan wordt het echt een bijzonder staaltje mekanderschap.