Mekandermoment Maart 2019

 

Zien 
Ik zie, ik zie wat jij niet ziet. We hebben elkaar nodig om onze blinde vlekken te verkleinen. Door in de Spiegel van Samen te kijken, zie je wellicht iets waar je als team niet van bewust bent. Waardoor het samenwerken ineens een ander perspectief krijgt. Zie je in deze nieuwsbrief een cadeautje voor jezelf of voor een ander? 

Blinde Vlek

Je krijgt feedback. Naast mooie reacties ook kritische punten. Hoe open sta je? Durf je het binnen laten komen? Of voel je weerstand en denk je ‘bekijk het maar’? Best kans dat je recht in je eigen blinde vlek kijkt.

Ook teams en organisaties kunnen een blinde vlek hebben. Zoals we hebben ervaren op de kleinschalige afdeling die zorg levert aan dementerende ouderen die je echt iedere oudere gunt. Medewerkers horen er regelmatig dat ze met kop en schouders boven andere wooneenheden uitstijgen. Iedereen wil graag blijven. Gevolg is dat er geen verversing van het team plaatsvindt. Langzamerhand verdwijnt het kritisch vermogen. Medewerkers zijn overtuigd dat ze uitermate goed werk leveren waardoor steeds meer ruimte ontstaat voor ongeoorloofd gedrag waar men elkaar niet meer op corrigeert. Tekortkomingen die het team zelf niet meer ziet. Gedragingen die men zo logisch vindt dat ze niet meer ter discussie worden gesteld. Tót het moment dat een nieuwkomer aan de bel trekt en een alert optreden van de bestuurder voorkomt dat de blinde vlek tot beerput wordt.

Een blinde vlek wordt vaak als negatief bestempeld. Dat is een eenzijdige manier van kijken; in een blinde vlek zitten óók kwaliteiten die het team laat zien zónder zich ervan bewust te zijn. Voor het zien van je eigen blinde vlek heb je altijd een ander nodig. In een team zijn dat de mensen van buiten, zoals klanten en coaches.
Het krachtigste instrument bij een blinde vlek: vraag feedback en durf te ontvangen!

Spiegel van Samen
Een mooi instrument om in te zetten bij de blinde vlek van een team is de door ons ontwikkelde ‘Spiegel van Samen’.Kijken in deze spiegel maakt helder of iemand in eerste instantie handelt vanuit zichzelf (IK) of vanuit het gezamenlijk belang (WIJ). En staat bij diegene WAT moet gebeuren voorop of juist het HOE, de manier waarop iets het best kan worden aangepakt.
Door het invullen van de Spiegel van Samen ontstaat de landkaart van het team. Waar sta je in deze samenwerking? Is dat ook je natuurlijke gedrag? En…. waar zitten in het team de overeenkomsten en ook de waardevolle maar soms lastige verschillen?
Het samen invullen van de Spiegel van Samen is een eenvoudige en effectieve manier om met elkaar in gesprek te komen over de samenwerking in het team. Het leidt tot praktische en werkende afspraken in het samenwerken.

Hoe ziet jullie Spiegel van Samen eruit?

Drie cadeautjes
Ben je 45 plus en wil je aan de slag met je loopbaan? Dan kun je, met dank aan de subsidieregeling van het Ministerie van SZW, loopbaancoachsessies t.w.v. 600 euro bij Mekander krijgen. Ja krijgen! Kijk hier voor de voorwaarden (van het Ministerie).

Is Zutphen te ver voor je dan kun je ook bij onze netwerkcollega’s van Vermooooiers terecht

Mekander begeleidt startende ondernemers (niet langer dan 5 jaar bezig) in het programma van de Startversneller in Gelderland en Overijssel. Voldoe je aan de voorwaarden dan kun je maximaal 1000 euro subsidie krijgen voor een coachingstraject.

Een cadeautje dat altijd beschikbaar is zijn deze doodlekaarten; ouderwets de ander per e-mail verrassen met een speciale tekening en boodschap