Mekandermoment oktober 2016

Uitstraling
Herken je dat? Dat je blij wordt van zomaar een ontmoeting in het “wild”. En dat je bijna niet kunt benoemen waardoor. Het is iets ongrijpbaars, dat wel heel wezenlijk is. Iedereen heeft een uitstraling, iets waarbij geen woorden of “doen” aan te pas komt. Waarbij je niet uit bent om iets te bereiken. Twee uitstralingen ontmoeten elkaar en er is magie. Hoe heerlijk is dat: verbinding door te zijn wie je bent.
Hoe zit dat met de uitstraling van een bedrijf. Wat straalt jouw organisatie of onderneming uit? Wat maakt dat de ene bakker de andere niet is? Ze bakken allemaal broden, gebak en koekjes en toch is er verschil. Verschil in de kwaliteit van het brood, de service van de medewerkers, de aandacht en sfeer die je ervaart als je de winkel binnenstapt. Uitstraling, het is niet altijd te pakken maar het is wel waarom we verder lopen of juist deze winkel binnengaan. Het is de spirit van een bedrijf.
Wat doet de uitstraling van jouw organisatie met jullie klanten?

Zoals jullie weten organiseren we elke 2e maandag van de maand een Mekandertafel Op maandag 14 november is de eerstvolgende met dit boeiende thema.
Kom genieten van elkanders uitstralingen!

In de ander zie ik mijzelf
Een artikel naar ons hart: Stop met luisteren naar je innerlijke stem. Luister eens naar anderen van de Deense hoogleraar psychologie Svend Brinkmann. Volgens hem kunnen boodschappen zoals ‘houd van jezelf’ gemakkelijk leiden tot eigenliefde, maar ook tot een blijvende ontevredenheid met wie je bent. Waarbij de angst ‘ben ik wel goed genoeg?’ soms het ongewenste resultaat is. Brinkman benadrukt dat je een gebrek aan betekenis in je leven niet in jezelf vindt, maar juist buiten jezelf: “in relaties met anderen en de gemeenschap waar we deel van uitmaken. Je innerlijke stem heeft alleen waarde als deze gerelateerd is aan het grotere geheel, aan de ander. Het perspectief dat je nodig hebt om te kunnen groeien en ontwikkelen, vind je daarom in de dialoog met anderen.”
Brinkmann’s boodschap sluit naadloos aan bij de opzet van het leertraject Leiderskunst: door het leren in een groep ontdek je wie jezelf bent en wat je betekent in relatie tot de ander. Je leert hoe je in samenwerking met anderen toch volledig jezelf kunt zijn en stevig in je schoenen staat. Wordt een wens in jou wakker? Schrijf je dan in voor het leertraject Leiderskunst dat 28 november 2016 van start gaat.

De vitale ondernemer?
Het midden en kleinbedrijf groeit, het is de motor van de economie, zoals ons de cijfers van de Kamer van Koophandel laten zien. Maar hoe zit het naast deze groei met de vitaliteit van de ondernemers? De directeur-eigenaren die zoveel ballen in de lucht hebben te houden en zelf vaak de sluitpost zijn. En daardoor het risico lopen opgebrand te raken. Daarmee de brandstof voor de onderneming en hun eigen plezier verliezend, met alle gevolgen van dien. Uit ervaring met onze klanten blijkt hoe lastig het is om zelf de vitaliteit-vinger aan de pols te houden. Daarom heeft Mekander samen met Grip op je Bedrijf de Vitaliteitsscan ontwikkeld, waarin alle facetten van het ondernemerschap aan de orde komen. Op basis van een gestructureerd interview, krijg je in één oogopslag een beeld van de sterke en verbeterpunten voor jezelf en je onderneming. Dit helpt om vitale keuzes te maken in de drukte van alledag. Ben je benieuwd hoe jij en je bedrijf scoren op vitaliteit? Mekander biedt voor de snelle beslissers 3 Vitaliteitsscans (ter waarde van € 195,00 exclusief btw) gratis aan. Stuur een mail naar welkom@mekander.nl.

Experiment met bijzondere impact
Kijken naar elkaar, zonder elkaars taal te spreken. Maar wel begrijpen en verbinden:
Looking beyond borders