Mekandermoment oktober 2018

Delen 

Het Mekandermoment is ontstaan uit het verlangen om een samen moment te hebben met de mensen uit ons netwerk, jij dus. We delen in deze nieuwsbrief graag wetenswaardigheden en inzichten over samenwerken, opgedaan door eigen professionele ontwikkeling, tips van mensen uit ons netwerk of gewoon door te surfen op internet.

 

Met het WaardeNspel op zoek naar eigen drijfveren

Hoe fijn is het als je door collega’s getipt wordt op speelse werkvormen. Zo kwam het WaardeNspel op ons pad, ontwikkeld door Wiggele Oosterhoff. Uitgangspunt van dit spel: normen komen van buitenaf, maar waarden zitten in mensen; wat vind jij als mens en als ondernemer belangrijk in relatie tot de onderneming en strategie?

Een werkvorm die perfect past bij een verdiepende bijeenkomst die wij begeleiden voor deelnemers aan de cyclus ‘Diversiteit in duurzaam melken’. Deze wordt georganiseerd door de ‘Versnellingsagenda’ in het Noorden van het land om deelnemers de gelegenheid te geven stil te staan bij hun eigen eigen drijfveren. Met als doel melkveehouders te stimuleren tot duurzame initiatieven die passen bij henzelf en hun bedrijf.

Door het Waardenspel wordt op een ongedwongen manier het gesprek gevoerd. De deelnemers vertellen elkaar dingen die ze nog nooit naar elkaar hebben uitgesproken over waar zij nu staan. Welke waarden zij nastreven op het gebied van ecologische, economische en sociale duurzaamheidsdoelen.

“Als je het met elkaar hebt over wat je belangrijk vindt, dan is iets niet goed of fout” is de mooie ontdekking van de deelnemers aan deze dag.

Het WaardeNspel, ook iets voor jouw team?


Vertrouwen: basis voor samenwerken

Als je ‘samenwerken’ googlet popt regelmatig de piramide van Patrick Lencioni op. Deze piramide beschrijft hij in zijn boek 'De vijf frustraties van teamwork’ met gelukkig een blije ondertitel: hoe je ervoor zorgt dat samenwerken leuk blijft.

Destijds (2009) een top 10 notering in de boekenlijst laat zien dat hij iets te pakken heeft wat vele mensen bezighoudt. Lencioni plaatst vertrouwen in zijn piramide onderaan als bron en basis voor plezierige samenwerking.  

Vertrouwen, het lijkt zo eenvoudig, maar de praktijk is weerbarstiger. In ons werk komen we vaak bij teams waarbij het onderlinge vertrouwen ver te zoeken is, door wisseling van leidinggevenden, gebrekkige communicatie, organisatieontwikkelingen. De hakken worden in het zand gezet en vergaderingen zijn frustrerend.

Vertrouwen is nodig om met elkaar te schuren, om elkaar aan te spreken op ieders verantwoordelijkheid, om de confrontatie aan te gaan. Niet uit eigenbelang maar omdat iedereen zich betrokken voelt om het gezamenlijke doel te bereiken.

Wanneer we gevraagd worden bij teams waarbij er gebrek aan vertrouwen is, is onze eerste stap altijd om terug te gaan naar de basis: ‘waarom zijn jullie hier, wat hebben jullie te brengen, als team en individueel? Want alleen als iedereen tot zijn recht komt, zich gezien voelt en het beste van zichzelf kan geven wordt dat gezamenlijke doel behaald.  


Het gevaar van een enkel verhaal, kijk eens om de hoek

Als we onze om-de-hoek kijkertjes uitdelen breekt de glimlach vaak door. Meteen wordt er mee gespeeld en is iedereen verbaasd: wat zien we nu eigenlijk? Zo is dit filmpje ook een voorbeeld van om de hoek kijken. Luisteren vanuit verschillende perspectieven. Heb jij geduld om deze Tedtalk te bekijken?